​숨길

The Path of Breaths

홍제유연_IF-01-01.png

숨길

THE PATH OF BREATHS
 

TEAM Co-Worker

예술기획 : 장석준

디자인/제작/설치 : 디올림

​사운드 아트 : 홍초선

서울특별시 [서울은 미술관] 홍제유연 프로젝트

주최∙주관 : 서울특별시 디자인정책과

자연에서 심신을 정화하고 안정을 찾는 산책의 주요한 기능을 재현한 공간이다. 한낮 빛이 아른거리던 숲길을 걷는 평온한 순간을 수집하여 빛의 공간을 연출하였다. 신체의 안정을 도와주는 사운드 작품과 함께 빛의 숲길을 걸으며 바쁜 하루의 호흡을 가다듬고 온전히 자신에게 집중하는 시간을 제안한다.

It recreated major functions of a walk that enables people to purify their mind and body in nature and get comfort. It produced a space of light by collecting the relaxing moments of walking in the woods at midday with bright light shimmering through them. Walking in the woods of light along with a sound work that helps physical comfort, it is suggested that the visitors wholly concentrate on themselves, taking deep breaths away from the busy work of the day.